Compania Ahold Delhaize, care deține Mega Image, cumpără Profi România

Compania Ahold Delhaize, care deține Mega Image, cumpără Profi România

Compania olandezo-belgiană Ahold Delhaize, care deține magazinele Mega Image, a anunțat luni că va cumpăra magazinele Profi România într-o tranzacție de 1,3 miliarde de euro. 

Delhaize a transmis, într-un comunicat că tranzacția va duce la dublarea afacerilor din România.

„Ahold Delhaize are plăcerea de a anunța că a convenit să achiziționeze 100% din retailerul român de produse alimentare Profi Rom Food SRL (Profi) de la MidEuropa, sub rezerva aprobării de către autoritățile de reglementare. Această achiziție oferă o potrivire puternică a formatului și o propunere de clienți complementară pentru marea marcă locală Mega Image a Ahold Delhaize pe piața românească. România este o piață atractivă care se confruntă cu o creștere continuă a averii publice și a puterii de cumpărare, determinată de fundamentele economice puternice.

Profi este liderul retailerilor tradiționali de produse alimentare din România, operând 1.654 de magazine în țară. În cele douăsprezece luni care s-au încheiat în iunie 2023, compania a generat vânzări de 2,5 miliarde de euro.

Achiziția va dubla dimensiunea afacerii românești existente a Ahold Delhaize, care operează sub marca Mega Image și are 969 de magazine, preponderent în zonele urbane. Combinația va completa și va extinde amprenta existentă a Ahold Delhaize în România pentru a deservi mai bine atât zonele urbane, cât și cele rurale”.

Frans Muller, directorul executiv al Ahold Delhaize, a declarat: „Ambele companii sunt în curs de a fi achiziționate: „Sunt foarte încântat să urez bun venit Profi în familia Ahold Delhaize Urmărim de ceva vreme traiectoria companiei și admirăm ceea ce echipa Profi a reușit să realizeze. Cred cu tărie că Profi are în față o cale de creștere interesantă și aștept cu nerăbdare să colaborez cu echipa pentru a ne consolida în continuare prezența în Europa Centrală și de Sud.”

Wouter Kolk, directorul general al Ahold Delhaize Europe & Indonesia, a declarat: „Ambele companii au fost înființate în anul 2009: „Aș dori să adresez un călduros bun venit întregii echipe Profi, suntem foarte încântați să o includem în familia noastră. Acest pas înainte ne fortifică poziția în Europa Centrală și de Sud, subliniază, de asemenea, încrederea noastră în potențialul acestei regiuni. Atât Mega Image, cât și Profi au servit cu succes clienții români în ultimele decenii, ceea ce s-a tradus printr-o loialitate și o creștere sporită. Prin alăturarea la familia noastră, combinația va beneficia de cele mai bune practici europene în domeniile digitalizării, aprovizionării, sortimentului local extins, infrastructurii și sustenabilității. Sunt entuziasmat de călătoria care ne așteaptă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *