O femeie a fost condamnată pentru propagandă teroristă, la Craiova

O femeie a fost condamnată pentru propagandă teroristă, la Craiova

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au condamnat la 4 ani şi 11 luni de închisoare o femeie deferită justiţiei pentru propagandă teroristă. Pedeapsa cuprinde una de 2 ani şi 2 luni, primită de inculpată în iunie 2022, într-un dosar asemănător. Procurorii au explicat că femeia a promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă specifice unei organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a transmis că miercuri Curtea de Apel Craiova a dispus condamnarea unei femei la o pedeapsă de 4 ani şi 11 luni închisoare, în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracțiunilor de promovare a unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism, indiferent dacă mesajul susține sau nu în mod direct terorismul, ori dacă au fost săvârșite sau nu respectivele infracțiuni. De asemenea, a fost condamnată și pentru accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare.

„Facem precizarea că inculpata a săvârșit infracțiunile menționate în stare de recidivă constând în aceea că anterior prin sentinţa penală din data de 23.03.2022, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și rămasă definitivă prin decizia penală din data de 20 iunie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie de Justiţie a fost condamnată pentru infracțiuni de aceeași natură la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni închisoare, cu privire la care instanța a dispus suspendarea sub supraveghere”, transmite DIICOT.

În aprilie, anul acesta, inculpata a fost deferită justiţiei. Ca şi în primul dosar, este acuzată de încălcarea prevederilor legii 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 18 octombrie.
Inculpata a fost găsită vinovată pentru infracţiunile comise şi a fost condamnată la 2 ani şi 9 luni de închisoare. Instanţa a dispus revocarea suspendării pedepsei primită de femeie în iunie 2022. După contopirea pedepselor, inculpata a fost condamnată la 4 ani şi 11 luni închisoare cu executare. Din pedeapsă se scade perioada petrecută de femeie în arest (23.11.2022 – 18.10.2023).
Judecătorii au mai dispus ca inculpata să rămână în continuare în arest, dar şi confiscarea bunurilor folosite de aceasta pentru comiterea infracţiunilor. Hotărârea Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *