Doi urși accidentați mortal, descoperiți la Chichiș și Malnaș Băi

Doi urși accidentați mortal, descoperiți la Chichiș și Malnaș Băi

Cadavrele a doi urși, o femelă în vârstă de aproximativ 10 ani și un pui de aproape 3 ani, au fost descoperite miercuri, la distanță de câteva ore, în localitățile Chichiș și Malnaș Băi, ambele animale fiind ucise accidental, potrivit medicilor veterinari chemați la fața locului.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Covasna, puiul de urs a fost descoperit pe DN 11, în afara comunei Chichiș, iar femela a fost lovită mortal de un tren, fiind descoperită pe malul stâng al râului Olt, în afara localității Malnaș-Băi. Ambele exemplare au fost transportate pentru incinerare la o unitate autorizată, informează We Radio.

„În data de 18.10.2023, ca urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna prin care ni s-a adus la cunoștiință faptul că pe DN 11, în extravilanul localității Chichiș, se află cadavrul unui urs, reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna, IPJ Covasna, APM Covasna, ai primăriei comunei Chichiș, medicul veterinar și reprezentantul fondului cinegetic s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost omorât accidental (accident rutier). La ora 16:30, în urma unui alt apel telefonic din partea Asociației Vânătorilor Pro Silva, prin care ni s-a adus la cunoștiință faptul că în extravilanul localității Malnaș Băi, pe malul stâng al râului Olt, se află cadavrul unui urs, reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna, IPJ Covasna, APM Covasna, ai primăriei comunei Malnaș, medicul veterinar și reprezentantul fondului cinegetic s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost omorât accidental (accident feroviar). Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna cele două exemplare de urs au fost transportate spre incinerare la o unitate autorizată”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna.

Numărul urșilor accidentați mortal, fie de tren, fie pe șoselele din județ, s-a triplat față de anul trecut. Comisarul-șef al Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea, a precizat că de la începutul acestui an cadavrele a 15 urși au fost descoperite în mai multe localități covăsnene, în vreme ce anul trecut au fost semnalate 5 astfel de accidente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *