Asigurarea RCA, obligatorie pentru trotinete și biciclete electrice!

Asigurarea RCA, obligatorie pentru trotinete și biciclete electrice!

Potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere publică, firmele care dețin trotinete și biciclete electrice vor trebui să le întocmească polițe RCA. Asigurarea va fi obligatorie doar în cazul trotinetelor și bicicletelor a căror viteză de deplasare depășește 25 km/h.

Proiectul de lege a fost pus în dezbatere publică luni, 9 octombrie, de Ministerul de Finanțe.

Documentul prevede că și persoanele fizice posesoare de trotinete și biciclete electrice vor fi obligate să dețină poliță de asigurare.

Acest proiect de act normativ își propune să alinieze legislația noastră la cea europeană, în context fiind vorba despre implementarea unei directive a UE care modifică legislația RCA și redefinește noțiunea de „vehicul”.

Iată cum este definit, în proiectul de lege al MF, termenul „vehicul”:

a) orice mijloc de transport pe uscat cu propulsie proprie cu o viteză maximă constructivă mai mare de 25 km/h; sau

b) orice mijloc de transport pe uscat cu propulsie proprie cu masă proprie mai mare de 25 kg și o viteză maximă constructivă mai mare de 14 km/h;

c) orice remorcă destinată utilizării cu vehiculul menționat la lit. a) sau b), indiferent dacă este cuplată sau necuplată;

d) tramvai.

Printre motivele care justifică o asemenea lege este cel legat de acoperirea despăgubirilor în cazul victimelor accidentelor provocate de aceste trotinete electrice.

Sursa: Gândul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *