Christine Lagarde, șefa BCE, susține că inflația se datorează schimbărilor climatice!

Christine Lagarde, șefa BCE, susține că inflația se datorează schimbărilor climatice!

Schimbările climatice afectează inflația și sunt un risc financiar pentru bănci a spus președintele BCE Christine Lagarde, într-un un discurs la Summit-ul pentru un nou pact global de finanțare de la Paris 

„Calea de urmat este clară: trebuie să mergem mai departe cu o tranziție globală pentru a ne asigura că economiile noastre sunt pregătite pentru viitor. Noi, cei de la BCE, am făcut ca o prioritate să ținem cont de schimbările climatice, deoarece afectează inflația; ne afectează bilanțul; și sunt un risc financiar pentru băncile pe care le supraveghem„, a precizat Christine Lagarde.

„Ne-am ajustat deținerile de obligațiuni corporative și ne-am schimbat garanțiile și gestionarea riscurilor pentru a reflecta mai bine riscurile climatice și, în același timp, pentru a oferi stimulente pentru a sprijini tranziția ecologică a economiei. În calitate de supraveghetori, ne asigurăm că băncile iau în considerare riscurile climatice atunci când iau decizii de afaceri și de creditare.

De asemenea, facem teste de stres despre impactul schimbărilor climatice asupra economiei și stabilității financiare. Prin sfaturile, analizele și acțiunile noastre, ne propunem să gestionăm riscurile financiare care decurg din schimbările climatice, precum și să furnizăm dovezi care să susțină necesitatea tranziției pe care tocmai am menționat-o”, a mai precizat șefa BCE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *