Ungaria va vota împotriva reformei pieţei de electricitate propuse de UE

Ungaria va vota împotriva reformei pieţei de electricitate propuse de UE

Ungaria a anunţat luni că va vota împotriva reformei pieţei comunitare de electricitate propuse de Comisia Europeană, considerând „inacceptabilă” anularea posibilităţii de a se interveni în stabilirea preţurilor la nivel naţional, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

„Ungaria va vota cu „Nu” la propunerea CE privind reforma pieţei de electricitate, care ar lua guvernelor din statele membre dreptul de a menţine la un nivel scăzut preţurile la energia electrică”, a anunţat ministrul ungar de Externe, cu ocazia declaraţiilor făcute presei, la Luxemburg, pe care le-a postat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, Bruxelles-ul vrea să îşi adjudece dreptul de a decide când este criză energetică şi dacă autorizează ca statele să introducă preţuri plafonate pentru anumite surse de energie.

Szijjarto a reamintit că Ungaria a câştigat deja un proces la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, care a stabilit că Bruxelles-ul „nu are dreptul de a limita competenţele naţionale în acest domeniu”.

CE a îndemnat miniştrii responsabili cu energia din cele 27 de state membre să ajungă „cât mai repede” la un acord privind reforma pieţei de energie electrică, astfel încât să fie pregătită pentru a face faţă posibilelor crize în viitor şi să permită accelerarea investiţiilor în surse regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *