Guvernul Marii Britanii va obține „acces timpuriu sau prioritar” la cele mai recente modele IA de la Google și OpenAI

Guvernul Marii Britanii va obține „acces timpuriu sau prioritar” la cele mai recente modele IA de la Google și OpenAI

Prim-ministrul Marii Britanii, Riski Sunak, este un tehnocrat care susține pașapoartele digitale pentru vaccinuri, IA bancară digitală și calculatorul cuantic. De ce acces timpuriu la cele mai recente versiuni de IA? Cu siguranță pentru ca oamenii să nu își dea seama cum este transformat cel mai eficient în armă împotriva omenirii? De ce Marea Britanie? Centrul financiar al lumii?” (Patrick Wood)

În acest moment, nu este clar ce acces va primi Regatul Unit, dar angajamentul ar putea fi primul de acest fel.
Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a anunțat recent că Google DeepMind, OpenAI și Anthropic – trei companii tehnologice considerate lideri mondiali în industria tehnologiilor de inteligență artificială generativă (AI) – au convenit să ofere Regatului Unit acces timpuriu la modelele lor IA.

Sunak a făcut anunțul în timpul unui discurs de deschidere al London Tech Week, un eveniment descris de organizatori drept „o sărbătoare globală a tehnologiei, unindu-i pe cei mai inovatori gânditori și talente de mâine într-un festival de o săptămână”, relatează cointelegraph.com
El a explicat un plan în trei părți prin care să se asigure că sistemele IA din Regatul Unit sunt implementate într-un mod sigur și securizat. Primul pas, conform unei transcrieri a discursului, este de a efectua cercetări de ultimă oră în materie de siguranță:

„Colaborăm cu laboratoarele de frontieră – Google DeepMind, OpenAI și Anthropic. Și sunt încântat să anunț că s-au angajat să ofere acces din timp sau cu prioritate la modele în scop de cercetare și siguranță, pentru a ajuta la efectuarea de evaluări mai bune și să înțelegem mai bine oportunitățile și riscurile acestor sisteme.”

Premierul a adăugat că al doilea pas în planul Regatului Unit este recunoașterea faptului că IA ca tehnologie nu „respectă granițele naționale tradiționale”, necesitând astfel formarea unui grup de lucru global.

Al treilea pas, potrivit lui Sunak, este investiția în IA pentru a „exploata potențialul extraordinar al IA în sensul îmbunătățirii vieții oamenilor”. El a menționat investițiile recente de 1,125 miliarde de dolari și, respectiv, 2,75 miliarde de dolari pentru tehnologiile de calcul și, respectiv, cuantice, reprezentând pași pe care Regatul Unit i-a făcut deja pentru atingerea acestui obiectiv.
În prezent, nu este clar ce formă de acces „timpurie sau prioritară” va obține guvernul Regatului Unit sau când va fi acordat un astfel de acces.

Google DeepMind, OpenAI și Anthropic au oferit versiuni beta și limitate de previzualizare ale modelelor lor vaste de limbaj (cum sunt Bard de la Google, ChatGPT de la OpenAI și Claude de la Anthropic). Toate cele trei companii au investit, de asemenea, atât în teste interne cu oameni de știință ai companiei, cât și în teste externe cu experți contractați.

https://www.youtube.com/live/05J7QuWq53c?feature=share

Sursa: ActiveNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *