Şeful „Cartel Alfa” cere demisia lui Budăi: A bulversat toate sistemele – pensiile publice, pensiile speciale, legea salarizării

Şeful „Cartel Alfa” cere demisia lui Budăi: A bulversat toate sistemele – pensiile publice, pensiile speciale, legea salarizării

Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA” – care reuneşte peste jumătate de milion de lucrători în cele 41 de organizaţii membre -, a lansat un atac dur la adresa ministrului PSD al Muncii, Marius Budăi, căruia îi cere din nou demisia din funcţie.

Într-o intervenţie la postul B1 TV, Bogdan Hossu a menţionat că Budăi ar trebui schimbat de la Ministerul Muncii, pentru că nu a rezolvat nicio problemă legată de pensii şi salarii, ba chiar e un haos şi mai mare, şi pentru că ţine totul la secret şi nu vrea să discute cu sindicatele.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care Budăi a mers la Bruxelles, teoretic, să renegocieze pentru a fi eliminat pragul de 9,4% din PIB pentru pensii, trecut în PNRR. În schimb, s-a întors cu angajamentul că vârsta de pensionare va fi crescută pentru toată lumea la 65 de ani.

„În mod normal, dl ministru e foarte secretos, încât nu ştim nimic nici despre pensiile speciale, nici despre ce vor să fie modificările respective. Cel puţin în textul iniţial, din decembrie, nu se arată decât o incoerenţă: în loc să reglementeze chestiunea, el nu a făcut decât să menţină dereglementarea respectivă. De exemplu, după 8 ani la Curtea de Conturi poţi beneficia de pensie specială, după 9 ani la funcţionarii parlamentari şi după 25 de ani în armată şi sistemul de apărare. E clar că e o incoerenţă. În loc să fie un mecanism unitar în politica respectivă, e o discriminare.

Secretomania asta a dus şi la dezvoltarea unui mecanism de informaţii false care se discută şi nu arată decât o anumită incompetenţă.

De aceea noi am şi spus că dl Budăi ar trebui retras din prima linie a miniştrilor deoarece nu a făcut decât să bulverseze toate sistemele, pensiile publice, pensiile speciale, legea salarizării bugetare, care ar fi trebuit finalizată până acum.

Legea dialogului social, pe care o avea în calendar, a lăsat să fie făcută pe genunchi în trei săptămâni în Parlament, fără posibilitate de verificare, drept care, din februarie, facem o nouă Ordonanţă de corecţie.

Arată o anumită nepregătire sau o suspiciune că totul e politic şi nu trebuie discutat cu partenerii sociali.

S-ar putea să avem reflexul că vom pierde un miliard sau două din PNRR, pe lângă cele 2,2 miliarde pierdute datorită elanului de dezvoltare economică, şi toate miliardele astea sunt din granturi, nu din împrumuturi”, a declarat Bogdan Hossu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *