Studiu: Magneziul protejează împotriva demenţei / Mineralul ar avea şi proprietăţi antiinflamatorii

Studiu: Magneziul protejează împotriva demenţei / Mineralul ar avea şi proprietăţi antiinflamatorii

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Naţională din Australia au descoperit un supliment alimentar care protejează împotriva demenţei, informează Agenția de presă Rador, care citează actualno.com, scrie G4Media.

În studiul lor, ei au observat efectele oligoelementelor asupra creierului uman şi sistemului nervos. Cercetătorii au studiat timp de câţiva ani grupuri de voluntari cu vârste cuprinse între 40 şi 73 de ani, monitorizându-le indicatorii de sănătate, obiceiurile alimentare, stilul de viaţă şi multe altele.

Scopul cercetării lor a fost de a determina micronutrienţii care au cel mai bun efect asupra creierului. Ei au ajuns la concluzia că magneziul are un efect pozitiv asupra creierului. Acest mineral este asociat în mod obişnuit cu sănătatea oaselor, inimii şi sistemului nervos, dar se dovedeşte a fi extrem de util şi pentru creier şi memorie.

În acest caz, nu este vorba doar despre vitamine suplimentare care conţin magneziu, ci şi despre alimente bogate în acest mineral. Grupul de persoane care au luat magneziu a avut cele mai bune rezultate: creierul lor era cu cel puţin un an mai tânăr. Acest lucru este valabil şi pentru persoanele de peste 55 de ani.

„Studiul nostru arată că o creştere cu 41% a aportului de magneziu poate duce la o mai mică scădere a dimensiunii creierului legată de vârstă”, au susţinut cercetătorii. Aceştia cred că magneziul îmbunătăţeşte capacitatea cognitivă şi poate întârzia sau preveni apariţia demenţei. Cu toate acestea, acest oligoelement este doar o măsură preventivă: încă nu s-a stabilit că poate vindeca demenţa.

Toate încercările de a găsi un remediu pentru această boală nu au avut succes până acum. Magneziul are şi proprietăţi antiinflamatorii, fiind util mai ales femeilor aflate la menopauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *