Un antrenor de baschet a murit la doar 47 ani în timpul jocului, la Focșani » Ambulanța a sosit la sală fără medic

Un antrenor de baschet a murit la doar 47 ani în timpul jocului, la Focșani » Ambulanța a sosit la sală fără medic

Dalibor Destanovic, 47 ani, antrenor la juniorii Academiei Phoenix Galați, a murit în primul sfert al unui meci de juniori U16 băieți disputat la sala Liceului Sportiv Focșani.

Conform unor informații oferite de oficiali ai Federației Române de Baschet, Destanovic a suferit un infarct în timpul primului sfert și n-a mai putut fi salvat.

Potrivit site-ului oficial, meciul se disputa împotriva celor de la Știința București și începuse la ora 16:00. Sursele GSP susțin că la sală nu s-ar fi aflat nicio salvare, iar cea care a sosit după ce antrenorul a început să se simtă rău NU avea medic!

Informațiile au fost confirmate și de SAJ Vrancea, printr-un comunicat oferit pentru jurnaldevrancea.ro

La ora 16:01 SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru un bărbat de 44 ani inconștient la sala de sport a Liceului Sportiv Focșani. La solicitare s-a deplasat un echipaj SAJ de urgență tip B2 cu asistent și a preluat un pacient aflat în stop cardio respirator. Au fost început manevrele de resuscitare cardio respirator avansate care au fost continuate și pe timpul transportului. Pacientul a fost predat la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean în curs de resuscitare.

Dosar penal deschis după moartea lui Dalibor Destanovic

„Astăzi, ora 16.02, la o unitate școlară din municipiul Focșani, unde avea loc o competiție națională de baschet, s-a solicitat intervenția ambulanței prin SNUAU 112 pentru un bărbat, în vârstă de 45 ani. Bărbatul a fost preluat în stare de inconștiență și transportat la U.P.U. din cadrul Spitalului Județean Focșani, ulterior fiind constatat decesul acestuia. 

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă , urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care a intervenit decesul”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea, potrivit Ziarul de Vrancea.

Florin Bucureșteanu, antrenor la CS Iris Iași și bun prieten al lui Dalibor, a oferit mai multe detalii prin intermediul unei postări pe Facebook: „Astăzi, fratele meu sârb, Dixon, a căzut din picioare, facând stop cardio-respirator în timpul meciului de U16. Sunt absolut șocat!”. La spital, medicii de la UPU nu au reușit să-l resusciteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *