Inteligența artificială ar putea ucide rasa umană și poate face omenirea să dispară, sunt avertizați parlamentarii

Inteligența artificială ar putea ucide rasa umană și poate face omenirea să dispară, sunt avertizați parlamentarii

Inteligența artificială avansată ar putea într-o zi „ucide pe toată lumea” – și nu am putea face nimic pentru a o opri, au fost avertizați parlamentarii, relatează Daily Mail.

Experții de la Universitatea Oxford au spus că atunci când AI devine în cele din urmă mai inteligentă decât noi, este probabil să reprezinte o amenințare la fel de mare ca și omenirea pentru dodo.

Atingerea acestei etape – cunoscută sub numele de IA supraomenească – ar putea fi atinsă până la sfârșitul secolului, au spus ei Comitetului de selecție pentru știință și tehnologie. Avertizând despre o „cursă literală a înarmărilor” între statele naționale și firmele de tehnologie, Michael Osborne, profesor de învățare automată, a cerut o reglementare globală pentru a opri firmele de tehnologie să creeze sisteme scăpate de control care ar putea ajunge să „elimine întreaga rasă umană”. Dovezile au fost audiate în cadrul unei anchete guvernamentale privind riscurile prezentate de IA și modul în care aceasta poate fi utilizată într-un mod etic și responsabil.

Experții de la Universitatea Oxford au spus că atunci când AI devine în cele din urmă mai inteligentă decât noi, este probabil să reprezinte o amenințare la fel de mare ca și omenirea pentru dodo.  [Imagine de fișier]
Experții de la Universitatea Oxford au spus că atunci când AI devine în cele din urmă mai inteligentă decât noi, este probabil să reprezinte o amenințare la fel de mare ca și omenirea pentru dodo. [Imagine de fișier]

Cu toate acestea, în prima sa sesiune, doctorandul Michael Cohen a dat un avertisment dur că nu există limite pentru cât de departe ar putea avansa AI. El a spus: „Cred că scenariul sumbru este realist, deoarece AI încearcă să îmbutelieze ceea ce îi face pe oameni speciali, ceea ce a determinat oamenii să schimbe complet fața Pământului.

„Așadar, dacă suntem capabili să surprindem asta în tehnologie, atunci, desigur, va prezenta la fel de mult risc pentru noi precum am reprezentat-o ​​pentru alte specii, dodo este un exemplu”.

Predicțiile apocalipsei au paralele îngrijorătoare cu intriga filmului de succes științifico-fantastic The Matrix, în care omenirea este datorată mașinilor inteligente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *