Polițist rutier anchetat pentru luare de mită – Și cei care l-au plătit sunt cercetați în același dosar

Polițist rutier anchetat pentru luare de mită – Și cei care l-au plătit sunt cercetați în același dosar

Un agent de circulație este cercetat de ofițerii DGA după ce a fost denunțat că a luat mită pentru a închide ochii la unele nereguli descoperite în trafic, informează 7media.ro.

În fapt, în perioada ianuarie 2021 – august 2022, suspectul în cauză, agent de poliție rutieră din cadrul Poliției Orașului Agnita, aflându-se în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, a săvârşit un număr de 7 infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu în forma neconstatării de abateri la regimul rutier şi neaplicarea sancţiunilor legale şi, de asemenea, prin instrumentarea unei cauze penale într-o manieră aptă de a duce la exonerarea de răspundere penală mituitorului, în schimb solicitând şi primind bunuri şi servicii cu o valoare individuală cuprinsă între 100 şi 1600 lei (în valoare totală de aproximativ de 2500 lei).

Prin ordonanţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 06.09.2022, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea de către agentul de poliție rutieră din cadrul Poliției Orașului Agnita a 7 infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, precum și faţă de 6 persoane pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită”, a transmis DGA.

Activitățile au la bază un denunț formulat la D.G.A. – S.J.A. Sibiu din luna februarie 2022 cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.

Cercetările au fost efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie și I.G.P.R. – Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *