Val de furie în China, după ce voleibalistele naționalei au jucat cu masca pe față, la Cupa Asiei

Val de furie în China, după ce voleibalistele naționalei au jucat cu masca pe față, la Cupa Asiei

S-a tot vorbit despre „strategia zero” anticovid a Chinei și despre măsurile dure luate în încercarea de a limita pe cât de mult posibil răspândirea noului coronavirus. Recent, imaginile surprinse în prima parte a unui meci disputat de voleibalistele chineze la Cupa Asiei au generat reacții aprinse în social media.

Un meci de volei în care naționala feminină a Chinei a înfruntat, joi, echipa Iranului, la Cupa Asiei, desfășurată în Filipine, a iscat un val de reacții pe rețelele sociale din statul cu capitala la Beijing. Totul după ce jucătoarele chineze au evoluat pe teren purtând pe față măști de protecție N95.

Mulți internauți și-au exprimat furia, sugerând că sănătatea jucătoarelor a fost sacrificată de dragul strategiei zero-Covid a țării, potrivit BBC. În al doilea set, jucătoarele și-au dat jos măștile. Ulterior, Asociația chineză de Volei și-a cerut scuze pentru situație, spunând că decizia a fost luată din cauza „lipsei de experiență”.

Chiar și așa, însă, n-au scăpat din vedere reacțiile internauților față de imaginile surprinse  în prima parte a meciului de volei, cu jucătoarele evoluând în fața iraniencelor având masca pe față.

Peste 16 milioane de vizualizări ale subiectului, pe Weibo

(sursa foto: captură youtube)

„Liderii noștri… duc lucrurile prea departe”, a scris un internaut. E de menționat faptul că pozele de la meci, care le arată pe sportive cu măștile puse, au circulat rapid pe rețelele de socializare, declanșând un val de critici la nivel online. Potrivit sursei citate, pe Weibo, cea mai mare platformă de socializare din China, subiectul a înregistrat peste 16 milioane de vizualizări.

„Ce este mai importantă: sănătatea sau performanța? Trebuie să ne asumăm o anumită responsabilitate față de sportivii noștri”, sună un comentariu al unui internaut, scris pe această platformă.

Care a fost rezultatul meciului? Voleibalistele chineze au câștigat cu 3-1 în fața jucătoarelor din Iran.

Sursa: Național

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *