Un oltean a încercat să dea foc steagurilor străine instalate de Dominic Fritz în fața primăriei Timișoara: Tricolorul României trebuie să fie apărat

Un oltean a încercat să dea foc steagurilor străine instalate de Dominic Fritz în fața primăriei Timișoara: Tricolorul României trebuie să fie apărat

Un bărbat de 37 de ani a încercat să dea foc steagurilor amplasate ilegal de primarul Dominic Fritz în fața Primăriei Timișoara, r3media.ro.

Incidentul a avut loc la ora 11:40, a anunțat edilul orașului de pe Bega. Bărbatul a fost observat de gardianul de la intrarea în Primărie, care a chemat Poliția. Steagurile Germaniei, Italiei și Marii Britanii au fost afectate de foc.

Pe torța cu care a încercat să dea foc steagurilor, bărbatul a scris „Tricolorul României trebuie apărat”.

Omul are 37 de ani și este din localitatea Plenița, județul Dolj.

În opinia lui Dominic Fritz, acest gest reprezintă „extremism naționalist”, iar vinovat ar fi de fapt președintele AUR, George Simion.

Primarul spune că va apăra în continuare „valorile europene și timișorene” și va continua să arboreze steagurile altor state, deși acest lucru este ilegal.Prefectura Timiș l-a avertizat pe Fritz în ceea ce privește amplasarea steagurilor, dar „neamțul” continuă să nu respecte legea.

„Această acțiune nu este un protest inocent, ci o faptă penală ce putea ușor să ducă la incendierea primăriei. Acolo ne duce extremismul naționalist cu care se încearcă otrăvirea comunității noastre. Este un semnal de alarmă că ce începe cu vorbe se termină în fapte. Știm cine sunt părinții spirituali ai acestor fapte – aceiași huligani care au scandat sloganuri xenofobe în fața casei mele și care au intrat cu forță în primărie, cu George Simion în frunte. Voi rămâne ferm în apărarea valorilor timișorene si europene. Nu vom ceda niciun milimetru extremiștilor violenți”, a spus primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *