O polițistă de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara a fost condamnată, definitiv, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită în formă continuată.
Dosarul penal în cauză a fost inițiat ca urmare a unui denunţ înregistrat la nivelul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara. În fapt, agentul de poliție a primit, în perioada decembrie 2018 – martie 2019, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea înmatriculării autoturismelor, dezvoltând o veritabilă afacere la locul de muncă, de unde pleca frecvent cu bani acasă, obținuți ilegal prin prestarea, în mod preferențial, de servicii de înmatriculare și de eliberare numere de înmatriculare.
De asemenea, agentul de poliție a declarat în fals în trei rapoarte scrise succesiv cu privire la localitatea unde locuiește și a indus în eroare angajatorul – Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor -, prin prezentarea unui contract de închiriere care, în fapt, nu a produs efecte juridice, în vederea obținerii compensării ilegale a chiriei, plătită agentului de poliție de către angajator.
Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara, în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au efectuat acte procedurale care au stat la baza probării faptelor.
În primă instanță, la data de 28 iulie 2021, Tribunalul Hunedoara a hotărât condamnarea, fără acord de recunoaștere, a agentului de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara la pedeapsa de 2 ani şi 9 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (24 de acte materiale), o lună de închisoare pentru săvârșirea infracțiuni de fals în declarații în formă continuată (trei acte materiale), opt luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, corespunzător drepturilor salariale lunare din perioada de referință ianuarie 2017 – februarie 2019.
În urma contopirii pedepselor și a aplicării unui spor, inculpata va executa pedeapsa principală rezultantă de 3 ani de închisoare, sub supraveghere pe un termen de supraveghere de 4 ani și timp de 3 ani interzicerea unor drepturi.
Iar vineri, 17.06.2022, Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunțat asupra apelurilor declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara și inculpata în cauză. Magistrații au stabilit pedeapsa definitivă de 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.