Olt: Fostul primar al comunei Vitomirești, retinut de DNA

Olt: Fostul primar al comunei Vitomirești, retinut de DNA

Conform procurorilor, „la data de 09 octombrie 2019, între primăria comunei Vitomirești, reprezentată de primarul Robert Ion Rotea și o asociere de firme, reprezentată de unul dintre oamenii de afaceri, inculpat în prezenta cauză, s-a încheiat un contract de execuție lucrări ce avea ca obiect Modernizare infrastructură rutieră locală în comuna Vitomirești, județul Olt. A doua zi, fără știrea beneficiarului lucrărilor, liderul asocierii a subcontractat celuilalt om de afaceri execuția parțială a lucrărilor.


În contextul menționat mai sus, în perioada 2019-2021, inculpatul Rotea Ion Robert, în calitate de primar, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare, ar fi acceptat la plată mai multe facturi emise de asocierea reprezentată de coinculpat, în condițiile în care lucrările erau neconforme sau neexecutate.

Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu primăriei comunei Vitomirești în cuantum de 19.073.538 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru asocierea respectivă.
De menționat este faptul că, fondurile necesare realizării proiectului ar fi fost obținute de inculpatul Rotea Ion Robert prin depunerea la autoritatea de gestionare a fondurilor publice a mai multor documente false (parte din ele emise de către liderul asocierii).

Pentru „serviciile” de mai sus, omul de afaceri, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi remis primarului Rotea Ion Robert sub forma contravalorii unei locuințe situate în mun. Slatina, suma de 1.123.332 lei. Pentru a ascunde adevărata origine a banilor, locuința respectivă ar fi fost cumpărată pe numele unuia dintre inculpați“, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.  

Astfel, Robert Ion Rotea este acuzat acum de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave; fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată; complicitate la obținerea ilegală de fonduri; cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată; complicitate la fals intelectual; luare de mită şi instigare la spălare a banilor,

Cei trei inculpați au fost prezentați judecătorilor din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *