Președintele maghiar s-a pozat cu borna vopsită în culorile Ungariei

Președintele maghiar s-a pozat cu borna vopsită în culorile Ungariei

Președinta Ungariei, Katalin Novak, s-a pozat cu borna vopsită în tricolorul Ungariei de pe Piatra Secuiului, în județul Alba. Șefa statului maghiar a trimis și câteva ”săgeți” către MAE, spunând că nu va abandona niciodată ungurii din Transilvania.

Katalin Novak a declarat că ”nu vom tăia niciodată cordonul ombilical dintre patria-mamă şi maghiarii care au ajuns să trăiască în afara graniţelor Ungariei, şi nici nu vom permite, niciodată, ca acesta să fie tăiat”, notează presa maghiară.

După ce a urcat sâmbătă pe Piatra Secuiului, președinta Ungariei a postat pe pagina sa Facebook poze cu ea pe muntele din Alba, însoțite de o scurtă descriere, în limba maghiară: ”Ajungând în vârf. Székelykő, 1130 de metri. M-a simțit bine să fac drumeții după sărbătoarea comună”.

Președintele Ungariei se află într-o vizită privată în România, la un eveniment cultural din Alba Iulia. Atât Katalin Novak, cât și agenția de presă Hirado, nu au precizat în nicio relatare din aceste zile faptul că șefa statului ungar se află în România, ci în Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *