Şef din cadrul Biroului de Operaţiuni Speciale Braşov, arestat preventiv după ce ar fi avertizat două persoane că sunt vizate de ancheta procurorilor

Şef din cadrul Biroului de Operaţiuni Speciale Braşov, arestat preventiv după ce ar fi avertizat două persoane că sunt vizate de ancheta procurorilor

Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 18 mai, a ofiţerului de Poliţie Dorin Rotaru, şef al unui birou din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, pentru mai multe infracţiuni. Tribunalul Braşov a decis joi arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, Dorin Rotaru, ofiţer de poliţie şi şef al unui birou din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, este acuzat folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (două fapte), compromiterea intereselor justiţiei, instigare la fals intelectual şi favorizarea făptuitorului.

În aceeaşi cauză a mai fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata Bianca Elena Dîmbu, ofiţer de poliţie în cadrul biroului menţionat, acuzată de fals intelectual.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe că în perioada aprilie – mai 2020, inculpatul Rotaru Dorin, în calitatea mai sus menţionată, ar fi divulgat unei persoane informaţii nedestinate publicităţii, din două dosare penale (din care unul era al DNA) în care era delegat să desfăşoare diverse activităţi. Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică şi că va face obiectul unor mandate de percheziţie domiciliară.

„În perioada 18 martie – 09 aprilie 2022, inculpatul Rotaru Dorin, în aceeaşi calitate, l-ar fi anunţat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite de un agent din cadrul Poliţiei Rutiere Braşov şi că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse şi asupra omului de afaceri. În acelaşi context, inculpatul ar fi determinat-o pe subalterna sa Dîmbu Bianca Elena să nu precizeze într-un document care urma să fie ataşat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Tribunalul Braşov a decis joi arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Dorin Rotaru. Ofițerul a contestat decizia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *