Un litru de ulei costă 6 euro în Germania, iar o familie poate cumpăra doar o sticlă

Un litru de ulei costă 6 euro în Germania, iar o familie poate cumpăra doar o sticlă

În Germania, un litru de ulei a ajuns să coste 6 euro. În contextul acesta s-a impus și raționalizarea produsului. O familie de nemți poate cumpăra doar o sticlă.

Scumpirile vin în contextul în care Ucraina și Rusia, cei mai mari exportatori la nivel mondial de ulei, nu pot să mai livreze. Ucraina nu poate asigura exportul pentru că este afectată de război, având porturile sub bombardamentele rusești, iar Rusia are sancțiuni de export, dar a și anunțat că sistează exporturile de cereale.

Un litru de ulei costă 6 euro în Germania

Cetățenii din Germania au ajuns să plătească 6 euro pentru un litru de ulei. Nemții care sunt obișnuiți să nu ducă grija mâncării se văd nevoiți să cumpere raționalizat. Altfel spus, unele supermarketuri din Germania au limitat cantitatea de ulei pe familia la un litru. În supermarketurile din Germania exista raționalizare incă de acum două luni, doar că în aceste momente o familie poate cumpăra doar o singură sticlă de un litru, nu două cum era până acum. Uleiul de floarea soarelui, de producție germană, se găsește din plin în alte țări, în Suedia, de pildă, ba chiar la ofertă, spre furia nemților.

Nu sunt singurele scumpiri pe care nemții le resimt ca urmare a războiului din Ucraina. În Germania, alimentele, electricitatea, combustibilul și încălzirea se scumpesc considerabil. Așadar, acest lucru nu contează în special pentru clasa de mijloc sau cea bogată din Germania, dar există o mare populație care resimte de plin criză economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *