Fostul șef al Postului de Poliție Fărcașele, condamnat la aproape 5 ani de închisoare

Fostul șef al Postului de Poliție Fărcașele, condamnat la aproape 5 ani de închisoare

Agentul șef principal de poliție Gheorghe Militaru, fost șef al Postului de Poliție Fărcașele, arestat la jumătatea lunii decembrie 2020 pentru luare de mită și trafic de influență, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Olt la 5 ani de închisoare, cu executare.

Polițistul Gheorghe Militaru a fost prins în flagrant în timp ce lua șpagă 750 de euro de la un bărbat ce comisese infracțiunea de fals privind identitate, martor denunțător, după ce i-ar fi promis acestuia că îl ajută în dosarul în care este cercetat, dar și că l-ar fi determinat pe procurorul denunțător să dea și o soluție favorabilă în aceeași cauză penală pentru a nu fi trimis în judecată.
„Condamnă pe inculpatul Militaru Gheorghe, , în prezent aflat sub măsura preventivă a controlului judiciar, la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. (…) contopeşte pedepsele aplicate inculpatului urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 10 luni şi 20 de zile, în total va executa pedeapsa de 4 ani, 10 luni şi 20 de zile închisoare, în regim de detenţie”, se arată în soluția pe scurt dată de instanța de judecată olteană.

Potrivit anchetatorilor, pe 3 decembrie 2020, la nivelul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt a fost înregistrat denunțul unui bărbat cu privire la faptul că polițistul, la vremea aceea șeful Poliției Fărcașele, i-a pretins o sumă de bani în scopul soluționării favorabile a unui dosar penal în care acesta era cercetat, aflat pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. De asemenea, Gheorghe Militaru i-a promis denunțătorului că va interveni pe lângă procurorul care supraveghea urmărirea penală, pentru a aproba propunerea făcută de lucrătorul de poliție judiciară.

La data de 17 decembrie același an, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt au organizat și realizat prinderea în flagrant a fostului agent șef principal de poliție, imediat după ce a primit suma de 750 euro de la denunțător.

În seara aceleiași zile, față de Gheorghe Militaru a fost luată măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență. Ulterior, a doua zi, 18 decembrie, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, instanța menținând starea privativă de libertate. Cinci zile mai târziu, pe 23 decembrie 2020, magistrații Curții de Apel Craiova aveau să respingă contestația formulată de fostul șef al Postului de Poliție Fărcașele, în continuare arestat în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *