Statul maghiar a achiziționat E.ON Áramszolgáltató Kft devenind singurul furnizor universal care livrează energie electrică şi gaze consumatorilor din Ungaria

Statul maghiar a achiziționat E.ON Áramszolgáltató Kft devenind singurul furnizor universal care livrează energie electrică şi gaze consumatorilor din Ungaria

Grupul MVM este singurul furnizor universal care livrează energie electrică şi gaze consumatorilor din Ungaria, în special consumatorilor casnici, se arată în comunicatul MVM şi E.ON, remis, joi, agenţiei ungare de presă MTI, notează flux24.ro

În document se arată că MVM a încheiat la sfârşitul lunii februarie un acord privind achiziţia furnizorului de energie electrică E.ON Áramszolgáltató Kft., care va continua să funcţioneze cu numele şi brandul obişnuit şi după încheierea tranzacţiei, facturile trimise clienţilor companiei rămân nemodificate.

Se subliniază faptul că clienţii nu au nimic de făcut, ei îşi pot rezolva problemele legate de furnizarea energiei electrice în modul obişnuit. Furnizorul lor universal de energie va rămâne E.ON Áramszolgáltató Kft., care de acum înainte face parte din grupul MVM.

Ca rezultat al unei munci de un deceniu, Grupul MVM, aflat în proprietatea statului ungar, s-a transformat într-o mare companie modernă, cu o prezenţă semnificativă în regiune. Grupul este prezent în toate segmentele lanţului valoric energetic, concentrându-se asupra furnizării energiei electrice şi a gazelor naturale clienţilor din Ungaria.

Grupul E.ON Hungária este de două decenii un jucător cheie pe piaţa energetică din Ungaria. În viitor, grupul se va concentra în Ungaria pe dezvoltarea şi exploatarea reţelelor de energie electrică şi de gaze naturale, precum şi pe comerţul cu energia, oferind, de asemenea, clienţilor săi din toată ţara soluţii energetice prin care aceştia vor putea deveni consumatori mai eficienţi şi mai conştienţi de mediu. Vânzarea societăţii E.ON Áramszolgáltató Kft. se încadrează în strategia de creştere a grupului internaţional E.ON şi a grupului E.ON Hungária.

Grupul MVM are o participaţie de 25% în Grupul E.ON Hungária. Acordul încheiat acum susţine strategia pe termen lung a celor două grupuri de companii şi contribuie la optimizarea portofoliilor acestora, se arată în comunicatul comun remis de MVM şi E.ON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *