Ambasadorul Rusiei la București a avut prima iesire în presa din România de la inceputul conflictului cu Ucraina

Ambasadorul Rusiei la București a avut prima iesire în presa din România de la inceputul conflictului cu Ucraina

Articol preluat NewsRomania

Sâmbătă , postul de televiziune News România a difuzat în exclusivitate un interviu cu Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin.

Invitat în cadrul emisiunii România Unită, moderată de jurnalistul Remus Rădoi, Valeri Kuzmin a răspuns valului de întrebări adresate de cei patru jurnaliști prezenți în platou: Adriana Bahmuțeanu, Marius Ghilezan- care a intrat în legătură directă prin Skype, Ciprian Purice și Remus Rădoi.

Provocat la discuții, Ambasadorul Rusiei a făcut dezvăluiri incredibile cu privire la situația din Ucraina, la modul în care s-au desfășurat evenimentele și a prezentat imagini terifiante cu crimele comise în rândul civililor din provinciile Donețk și Luhansk  de grupări paramilitare fasciste și xenofobe ce se afă pe teritoriul Ucrainei, conform spuselor oficialului. Se pare că aceste atacuri au fost comise chiar înainte de izbugnirea conflictului, conflict izbugnit după spusele ambasadorului , tocmai din aceste cauze determinând Federația Rusă să înceapă această operațiune în Ucraina, spunând că acele evenimente în care au pierit mii de oameni printre care mulți copii, au fost un genocid așa cum l-a caracterizat și președintele Putin. De asemenea ambasadorul Valeri Kuzmin a precizat că inclusiv cancelarul German a fost de acord cu afirmația lui Vladimir Putin.

Ambasadorul a mai precizat faptul că cele două provincii( Donețk și Luhansk)  au fost cedate de Rusia la formarea statului ucrainean și că acolo este un  teritoriu rusesc, unde trăiesc cetățeni ruși care însă nu sunt lăsați să vorbească limba rusă.

Tot în timpul interviului, Valeri Kuzmin a precizat că forțele ruse prezente în Ucraina nu au atacat civili sau clădiri în care se aflau civili, catalogând aceste informații drept o manipulare. De asemenea acesta a mai precizat că civilii sunt folosiți drept scut de armata Ucrainei și că atacurile asupra civililor au venit tocmai de la armata ucraineană.

Interviul îl găsiți AICI:

https://www.facebook.com/NewsRomania11/videos/2970537583257243/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *