COTAR va depune o plângere PENALĂ împotriva vicepreşedintelui ASF, Cristian ROȘU

COTAR va depune o plângere PENALĂ împotriva vicepreşedintelui ASF, Cristian ROȘU

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) anunţă, într-un comunicat remis astăzi redacţiei, că va depune o plângere penală împotriva vicepreşedintelui ASF, Cristian Roşu, pentru faptul că, in cadrul proiectului de hotarare a Guvernului privind plafonarea tarifelor RCA practicate de societăţile de asigurări a comunicat Ministerului Finanţelor o lista a tarifelor de referinţă care cuprinde tarife mai mari cu 36% faţă de cele publicate tot de ASF în data de 21.02.2022.

„A adus, astfel, beneficii multinaţionalelor din asigurări, în detrimentul celor 8 milioane de plătitori de poliţe RCA, încercând să inducă în eroare autorită”ile statului” spun cei de la COTAR.

„Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF, este direct responsabil de dezastrul din piaţa de asigurări din ultimii ani. A recunoscut oficial, pe 22 februarie 2022, în faţa Comisiei parlamentare, faptul că a comunicat Ministerului Finanţelor lista cu tarifele RCA, în vederea plafonării, dar cifrele transmise în acea listă nu erau cele de referinţă, ci a mai adăugat 36%. Practic, domnul vicepreşedinte ASF, a făcut multinaţionalelor din asigurari un cadou de 36% din preţ, cost care ar urma să fie suportat de şoferii români .Cadoul făcut de Cristian Roşu pieţei de asigurări este estimat în cuantum de peste 1 miliard de lei, doar în cele 6 luni în care s-ar aplica acea plafonare. Pentru că Parlamentul României ezită să ia vreo măsură faţă de domnul vicepreşedinte al ASF, atât în cazul falimentului City Insurance, cât şi în cel al listei de preţuri asumată de ASF, în vederea plafonării pentru 6 luni, COTAR a luat decizia de a formula o plangere penală împotriva domnului vicepreşedinte ASF”, a declarat Vasile Ştefănescu, Preşedinte COTAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *