ANPC a controlat într-o zi 65 de magazine în întreaga ţară. În toate au fost găsite nereguli!

ANPC a controlat într-o zi 65 de magazine în întreaga ţară. În toate au fost găsite nereguli!

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut marți controale în 65 de mari magazine din întreaga țară. Au fost aplicate amenzi de 750.000 de lei,potrivit Antena 3.

Au fost verificate magazine aparținând lanțurilor: Mega Image, Penny, Profi, Cora, Auchan, Carrefour și Lidl, în toate fiind găsite nereguli.

Inspectorii au găsit la vânzare produse expirate, produse care aveau insecte în ambalaj, produse congelate cu culoarea modificată și cu acumulări de gheață în ambalaj sau fructe și legume cu modificări organoleptice și urme de mucegai.

Au fost găsite spații de depozitare expunere cu resturi de etichete, impurități mecanice, muște și gândaci de bucătărie morți, vitrine frigorifice cu rafturi uzate, depreciate, pătate, dar și nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor.

Şase magazine au fost închise

ANPC a controlat într-o zi 65 de magazine în întreaga ţară. În toate au fost găsite nereguli! 752273
ANPC a controlat într-o zi 65 de magazine în întreaga ţară. În toate au fost găsite nereguli! 752266
Imagine

Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 772.000 de lei și s-a dispus oprirea definitivă de la vânzare a produselor cu deficiențe, oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor constatate pentru şase magazine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *