S-au dus la medic pentru o radiografie și au murit – Malpraxis grav, care a dus la moartea a șapte persoane, în Sankt Petersburg

S-au dus la medic pentru o radiografie și au murit – Malpraxis grav, care a dus la moartea a șapte persoane, în Sankt Petersburg

Cel puţin şapte persoane au murit în Rusia după ce s-au intoxicat cu un produs chimic folosit în timpul unor examinări medicale, au anunţat vineri autorităţile, care au reţinut doi medici, potrivit AFP și Agerpres.

Comitetul de Anchetă, însărcinat cu principalele investigaţii criminalistice, a precizat că victimele au murit în perioada decembrie-ianuarie după ce au primit îngrijiri în Centrul de Consultare şi Diagnostic Nr. 1, un spital public din Sankt-Petersburg.

„Acest centru, timp de o perioadă lungă, a îngrijit populaţia folosind un produs chimic industrial care nu este înscris pe lista oficială de medicamente şi care nu respectă normele de securitate”, a transmis Comitetul de Anchetă într-un comunicat.

Conform presei ruse, produsul era sulfat de bariu, o substanţă înghiţită de pacienţi pentru a permite radiografiile la esofag, stomac şi intestin.

Potrivit unor mărturii publicate în presă, victimele începeau să se simtă rău la câteva ore după procedură.

La 28 ianuarie, Comitetul de Anchetă a anunţat moartea primilor trei pacienţi, afirmând atunci că peste 20 de persoane suferă de probleme de sănătate de diferite grade de gravitate după aceste examinări medicale.

Anchetatorii au precizat că i-au reţinut pe directoarea departamentului de radiologie şi pe medicul-şef al unităţii spitaliceşti. Acesta din urmă a fost inculpat pentru „omor prin neglijenţă”.

Comitetul de Anchetă a anunţat de asemenea că a început verificări şi la compania care a furnizat produsul chimic mortal,notează stiripesurse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *