Marius Dunca: ”ZERO este respectul arătat vârstnicilor de Cristian Ghinea, ministrul ZERO al Fondurilor Europene

Marius Dunca: ”ZERO este respectul arătat vârstnicilor de Cristian Ghinea, ministrul ZERO al Fondurilor Europene

Senatorul PSD Brașov Marius Dunca consideră că este vital ca PNRR să fie rediscutat. Procentul din PIB al pensiilor nu poate rămâne la nivelul de 9,4%.  Președintele PSD consideră că pensiile românilor nu pot fi afectate din cauza proastei negocieri a fostului ministru Ghinea de la USR.

”Zero este respectul arătat vârstnicilor de Cristian Ghinea, ministrul zero al Fondurilor Europene, dar și de toți politicienii care se opun rediscutării PNRR. Cu toții avem părinți, bunici, avem o datorie morală și o responsabilitate față de ei. Din acest motiv, consider că este o obligație din partea Guvernului să negocieze cu Comisia Europeană astfel încât să poată fie aplicată Legea pensiilor, așa cum scrie în Programul de Guvernare. Procentul din PIB al pensiilor nu poate rămâne la nivelul de 9,4%, pentru că asta ar implica scăderea veniturilor vârstnicilor, ceea ce este exclus din perspectiva PSD. Nu se poate ca în următorii 50 de ani, pensiile să fie limitate la acest procent de 9,4% din PIB, în condițiile în care media în UE este considerabil mai mare – 10,8%, iar țări precum Franța sau Germania o depășesc.

Pensionarii din ziua de azi, din puținul pe care îl au, își ajută și copiii și nepoții. Este vital să continuăm politica de majorare a salariilor si pensiilor, după cum arată și cea mai recentă analiză a Avocatului Poporului. Suntem, din păcate, în situația în care salariul minim este mai mic decât coșul de consum.” a declarat parlamentarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *