Adriana Pistol a prezentat noile modificări aduse la formularul de localizare al pasagerului (PLF)

Adriana Pistol a prezentat noile modificări aduse la formularul de localizare al pasagerului (PLF)

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății a făcut declarații de presă vineri seară, la sediul Ministerului Sănătății, și a explicat noile prevederi privind certificatul digital Covid-19 și formularul de localizare al pasagerului (PLF).

„Această ordonanță nu aduce modificări asupra utilizării certificatului care este solicitat pentru desfășurarea activităților pe teritoriul național.

În legătură cu formularul de localizare sunt câteva modificări. Exista un termen de 24 de ore necessar completării înainte de intrarea în țară. Acesta a fost crescut la 72 de ore.

Tototdată au fost introduse câteva excepții la categorii profesionale, cele care traversează frecvent granița. Este vorba de piloți, mecanici de locomotivă, transportatori de mărfuri, navigatori, personal medical, persoane care lucrează în țări vecine cu noi.

Aceste categorii proesionale au datoria de a completa o singură dată formularul și este suficient pentru a traversa frontiera. În situația în care nu mai fac parte din acea categorie, trebuie să anuleze primul formular.

Am crescut perioada de păstrare a datelor personale la șase luni pentru a dovedi că acest formular a fost completat în situația în care vor exista situații de natură juridică.

S-a adus și o reducere a cuantumului minim al menzilor, în sensul reducerii de la 1.000 de lei la 500 de lei”, a spus secretarul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *