CUM MEDIATICA DENUNȚATOARE A FACEBOOK ESTE FOLOSITĂ PENTRU A SPORI CENZURA ȘI PUTEREA POLITICĂ

CUM MEDIATICA DENUNȚATOARE A FACEBOOK ESTE FOLOSITĂ PENTRU A SPORI CENZURA ȘI PUTEREA POLITICĂ

Via-invictuswebmedia.com

În acest articol, Arjun Walia explică de ce Frances Haugen, „denunțătoarea Facebook” care a fost mediatizată cu puțin timp înainte ca rețeaua socială să sufere o stingere de mai mult de cinci ore, pare a fi un instrument de contraspionaj folosit de guvernul din umbră pentru a spori cenzura și controlul asupra internetului printr-o „supraveghere guvernamentală mai strictă”.

La 'garganta profunda' de Facebook exige una legislación que ponga coto a  la red social | Tecnología | EL PAÍS

În ultimele știri s-a vorbit despre „denunțătoarea” de pe Facebook Frances Haugen, fost om de știință al datelor gigantului tehnologic. Depunând mărturie în fața Subcomitetului de Comerț al Senatului pentru Protecția Consumatorului, a prezentat mai multe critici față de Facebook, acuzând în principal compania că nu cenzurează discursurile de ură și dezinformarea, și a prezentat documente care să susțină afirmațiile sale.

Denunțătorii au multe forme, majoritatea își petrec întreaga viață în și în afara tribunalelor, pot fi supuși la închisoare și, de asemenea, la persecuții. Nu că Hauge a publicat documente care demonstrează că majoritatea persoanelor ucise de atacurile cu drone în Afganistan erau trecători nevinovați, așa cum a făcut Daniel Hale. Mărturia sa nu reprezintă o amenințare la adresa „securității naționale”, termen folosit acum pentru a justifica reținerea informațiilor datorită faptului că, în multe cazuri, expune acțiunile lipsite de etică și imorale întreprinse de diferite corporații și guverne.

Afirmațiile sale că Facebook nu a făcut suficient cu privire la cenzură și incitarea la ură se încadrează perfect într-o agendă politică masivă și în cenzura pe internet. Facebook, alături de mulți alți mari giganți ai tehnologiei, a cenzurat de ani de zile o mare cantitate de informații legate de diverse subiecte, inclusiv COVID.

Laurie Clarke has been appointed chief librarian at the Waterloo Public Library.

De exemplu, un articol publicat în British Medical Journal de jurnalista Laurie Clarke a arătat că Facebook a eliminat deja cel puțin 16 milioane de conținuturi de pe platforma sa și a adăugat avertismente la alte 167 de milioane aproximativ. Potrivit acestora, YouTube a eliminat aproape un milion de videoclipuri legate de „informații medicale periculoase sau înșelătoare despre COVID-19”.

Facebook whistleblower says he has been suspended by the tech giant after  leaking internal documents - T-Gate

Denunțătorii rareori ies în lumina publică cu o firmă de relații publice, un e-mail de presă, o echipă juridică completă și o apariție în Senat. Morgan Kahmann, denunțătorul Facebook care a fost suspendat după scurgerea documentelor interne care expuneau o campanie de cenzură pentru „îndoieli asupra vaccinului” și funcționarea efectivă a acestuia, a fost concediat oficial de gigantul tehnologic. Povestea nu a primit nicio atenție.

Potrivit lui Glenn Greenwald, jurnalistul care a scos la iveală povestea și a ajutat la scurgerea documentelor Agenției Naționale de Securitate (NSA) prin denunțătorul Edward Snowden, detaliind programul său de supraveghere masivă globală: „Acest „denunțător” le spune democraților și mass-mediei corporative tot ce vor să audă: și anume, transferul controlului rețelelor sociale către guvern pentru „reglementare” și cenzură este singura modalitate de a rezolva problema. FB de asemenea vede avantajul în asta.”

Glenn Greenwald: ¿Facebook está operando como un brazo del Estado israelí  al retirar publicaciones palestinas? | Democracy Now!

Potrivit lui Glenn Greenwald, jurnalistul care a scos la iveală povestea și a ajutat la scurgerea documentelor Agenției Naționale de Securitate (NSA) prin denunțătorul Edward Snowden, detaliind programul său de supraveghere masivă globală: „Acest „denunțător” le spune democraților și mass-mediei corporative tot ce vor să audă: și anume, transferul controlului rețelelor sociale către guvern pentru „reglementare” și cenzură este singura modalitate de a rezolva problema. FB de asemenea vede avantajul în asta.”

Faptul că Facebook a suferit o întrerupere de cinci ore care a coincis cu acest incident al denunțătorilor, de asemenea, a atras mai multă atenție asupra sa. „Denunțătorii” desemnați oficial care solicită mai multă cenzură primesc tratamentul covorului roșu, împreună cu un tur profesionist de relații publice, deoarece „denunțul” lor nu contestă nicio ortodoxie, ci oferă combustibil suplimentar la ceea ce oricum au vrut să facă facțiunile establishmentului.

De asemenea, el tocmai a primit verificarea noului său cont Twitter, lucru care se întâmplă rar, precum și un bun impuls de promovare algoritmică , pentru a merge împreună cu turul de relații publice care pare destul de orchestrat.

Greenwald a postat mai multe exemple de mărturii ale denunțătorilor și răspunsuri la aceasta care exemplifică convingerea sa că „adevăratul obiectiv al democraților și al aliaților lor liberali ai presei corporative nu este să slăbească sau să descompună Facebook și Google”. În schimb, scopul este să-și transfere vasta lor putere de monopol, așa cum fac de ani de zile.

La demócrata Kirsten Gillibrand se plantea presentarse a la Presidencia de  EE.UU. en 2020

De exemplu, senatoarea Kirsten Gillibrand a declarat următoarele: „Avem nevoie de o agenție de reglementare dedicată responsabilizării Facebook și a altor companii Big Tech pentru modul în care algoritmii lor împing la dezinformare și cum datele noastre sunt utilizate și utilizate în mod abuziv în beneficiul lor.”

That's a Senate seat waiting for someone to take it': The left targets Ed  Markey - POLITICO

Presiunea pentru a cenzura și mai mult conținutul devine din ce în ce mai puternică. Senatorul democrat din Massachusetts și președintele subcomitetelor pentru Aer Curat, Climă și Siguranță Nucleară și Asia de Est din Pacific, Ed Markey, a declarat că problema cu Facebook nu este că elimină prea multe postări, ci că lasă prea multe postări.

Este amuzant modul în care narațiunea că Facebook dăunează lumii pentru că nu cenzurează suficiente informații prevalează în narațiunea principală chiar acum. Nu are sens, cantitatea de cenzură pe care a făcut-o compania în ultimii ani este fără precedent.

Ideea că le permite să se răspândească dezinformarea este greu de înțeles atunci când se participă deja cativ în cenzură, în timp ce mai multe exemple de dezinformare sunt difuzate în mod constant de către mass-media și ziare în fiecare săptămână.

Afirmația potrivit căreia Facebook încurajează problemele de imagine corporală la femeile tinere prin glorificarea imaginilor specifice ale persoanelor tinere și „perfecte”, de asemenea reclamată de denunțător, ridică întrebarea, ce a făcut și face încă Hollywoodul? Și industria cosmetică? De ce nu s-a făcut niciun scandal în această privință?

Este greu de crezut că va apărea o altă „criză” pentru Facebook care să justifice în continuare cenzura și capacitatea de a controla informațiile.

„Nu există nicio îndoială, cel puțin pentru mine, că atât Facebook, cât și Google sunt amenințări serioase. Prin consolidare, fuziuni și cumpărări ale oricărui potențial concurent, puterea sa depășește cu mult ceea ce este compatibil cu o democrație sănătoasă. În cadrul Comitetului Antitrust al Camerei Reprezentantilora apărut un consens bipartit că acești doi giganți corporativi – împreună cu Amazon și Apple – sunt toți monopoluri clasice care încalcă legile antitrust de lungă durată, dar rareori aplicate. Controlul lor asupra mai multor platforme uriașe pe care le-au cumpărat le permite să pedepsească și chiar să distrugă concurenții, așa cum am văzut când Apple, Google și Amazon s-au alăturat pentru a-l elimina pe Parler de pe internet 48 de ore după ce democrații de vârf au cerut acea măsură. Parler a devenit cea mai descărcată aplicație din țară sau când Google a eliminat videoclipurile Rumble din funcția sa de căutare dominantă ca pedeapsă pentru concurența cu platforma YouTube a Google.

Atât Facebook, cât și Twitter au suprimat informații despre documentele autentice despre activitățile de afaceri ale lui Joe Biden raportate de The New York Post cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile din 2020. Acești giganți ai rețelelor sociale s-au unit, de asemenea, pentru a elimina efectiv de pe Internet pe presedintele ales al Statelor Unite, provocând grave avertismente din partea liderilor din întreaga lume democrată cu privire la cât de antidemocratică a devenit puterea sa consolidată de cenzură.

Însă niciunul dintre leșinurile asupra acestei noi eroine a Facebook și niciunul dintre celelalte atacuri ale mass-media contra Facebook nu au nicio legătură de la distanță cu o preocupare pentru acele pericole autentice. Congresul nu a luat nicio măsură pentru a frâna influența acestor giganți din Silicon Valley, deoarece Facebook și Google înăbușă aripile establishmentului ale ambele părți cu sume uriașe de bani și plătesc grupuri de presiune bine conectate, care sunt prieteni și foști colegi ai legislatorilor, cheie pentru a utiliza influența lor în DC pentru a bloca reforma. Cu excepția câtorva corecți, niciuna dintre cele două aripi conducătoare ale partidului nu are cu adevărat obiecții față de această putere de monopol atâta timp cât este exercitată pentru a-și promova propriile interese. „ – Glenn Greenwald. „Democrații și mass-media nu vor să slăbească Facebook, ci doar să comande puterea sa de cenzură”.

La líder de proyectos secretos de Facebook deja la empresa en 2018 -  TecnoHotel

Acest tip de perspectivă nu ar trebui să surprindă, marile companii de tehnologie au avut întotdeauna legături puternice cu guvernul. Facebook este un mare exemplu. De exemplu, Regina Dugan, fosta directoare a Agenției SUA pentru Proiecte de Cercetare Avansată (DARPA), a deținut o poziție executivă la Facebook destul de mult timp.

Multe dintre aceste companii angajează persoane de la CIA, care provine din Pentagon, care provine de la NSA, care au autorizații de top-secret. Guvernul este clientul tuturor furnizorilor principali de servicii cloud. El este, de asemenea, unul dintre principalele organisme de reglementare ale acestor companii, oferindu-le acestor companii stimulentul de a face tot ce vor.

În secret, toate aceste companii au fost de acord să colaboreze cu guvernul SUA mult mai departe de ceea ce le cerea legea, și asta este ceea ce vedem cu această nouă presiune pentru cenzură, care este într-adevăr o nouă direcție în aceeași dinamică. Aceste companii nu sunt obligate prin lege să facă aproape nimic din ceea ce fac de fapt în realitate, dar merg mai departe, pentru a crește, în multe cazuri, profunzimea relației lor (cu guvernul) și vointa guvernului de a evita să încerce să le reglementeze în contextul activităților dorite, care domină în cele din urmă conversația și spațiul informațional al societății globale în diferite moduri … Încearcă să vă facă să vă schimbați comportamentul …

Cred că realitatea aici este … în realitate nu este vorba despre libertatea de expresie și nu este vorba despre protejarea persoanelor de rău … Cred că ceea ce se vede este că Internetul a devenit de fapt mass-media. Asta arată influența pe care o reprezintă puterea și ceea ce se observă este că vedem o serie întreagă de triburi diferite care luptă practic pentru a încerca să obțină controlul asupra acestui instrument de putere … Ceea ce vedem este o tendință crescândă de a reduce la tăcere jurnaliștii care spun lucruri care sunt minoritare.” – Edward Snowden într-un interviu cu Greenwald.

Edward Snowden & Glenn Greenwald - The NSA Scandal that shook the World

Toate acestea mă fac să mă întreb dacă tot ceea ce vedem cu privire la acest denunțător, precum și recenta pană de la Facebook care a coincis cu dezvăluirea, ar putea face parte dintr-o operație cu viclenie orchestrată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *