O a treia persoană a murit în Japonia după administrarea rapelului Moderna

O a treia persoană a murit în Japonia după administrarea rapelului Moderna

Un al treilea japonez a decedat după ce a fost vaccinat cu o doză care făcea parte din unul dintre cele trei loturi contaminate ale serului anti-Covid produs de Moderna. Dozele au fost între timp retrase, potrivit ministrului japonez al Sănătății.

Un bărbat în vârstă de 49 de ani a decedat pe 12 august, la o zi după ce a primit a doua doză a vaccinului. În istoricul său medical era menționată o singură afecțiune: alergie la hrișcă.

Alți doi japonezi, cu vârsta de 30, respectiv 38 de ani, au decedat tot în august, la câteva zile după a doua doză. În toate cele trei cazuri, bărbații au primit doze care aparțineau unor loturi realizate pe aceeași linie de producție cu un alt lot, a cărui flacoane prezentau particule străine.

Ancheta este încă în desfășurare, iar Ministerul Sănătății spune că încearcă să determine dacă există o legătură directă cu vaccinul.

Japonia a suspendat cele trei loturi, care conțin aproximativ 1,63 de milioane de doze ale vaccinului anti-Covid de la Moderna. Laboratorul american Moderna și distribuitorul japonez Takeda Pharmaceutical spun că dozele erau contaminate cu particule de oțel inoxidabil.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *