Polițiștii de cercetări penale din IPJ Timiș își apără unul altuia abuzurile și ilegalitățile flagrante chiar sub nasul procurorilor ce îi coordonează.
Pentru a doua oară se încearcă într-un mod halucinant salvarea de la răspunderea penală a poștașilor care au falsificat citații și dovezile aferente de comunicare. Inițial, cazul a fost cercetat de polițistul Narcis Constantinescu, de la Secția 3 Poliție Timișoara, care a comis grave ilegalități, audiindu-i pe cei suspecți la domiciliile lor, la o cafea amicală. Evident, i-a găsit nevinovați pe poștașii falsificatori Petran Daniel și Rîpa Onița, apreciind că nu există nici o faptă penală. Deși poștașii nu livraseră citațiile unui petent, dar au comunicat instanțelor de judecată că i-au înmânat celui în cauză, personal, actele procedurale, polițistul Narcis Constantinescu și mai apoi procurorul Flavius Fraiu au apreciat că fapta nu este prevăzută de legea penală. În fața unei asemenea enormități, a fost nevoie ca Judecătoria Timișoara să dispună refacerea cercetărilor penale.
Astfel, dosarul celebru a ajuns la procurorul Lidia Cercega, care l-a delegat pe un alt polițist, Fană Bogdan, să refacă cercetările. Mizând, probabil, pe faptul că noul procuror de caz va închide ochii la abuzurile sale, polițistul Fană și-a protejat colegul, Narcis Constantinescu, și după o așa-zisă refacere a cercetărilor penale a ajuns exact la concluzia șocantă anterioară, aceea că fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. Asta deși chiar poștașii au recunoscut și în dosarul penal , și în fața judecătorului că, într-adevăr, nu au înmânat personal citația petentului, ci unei cunoștințe a acestuia, iar ei au semnat în fals pe dovada de comunicare. Acum, în fața acestei situații aberante ce arată cum legea penală este interpretată după bunul plac de polițiștii timișoreni, doar procurorul de caz, Lidia Cercega, mai poate îndrepta situația.
Sursa:Național