Revoltă în China după un lockdown în Guangzhou. Furioşi, oamenii au dărâmat barierele de control şi au răsturnat o maşină a poliţiei

Revoltă în China după un lockdown în Guangzhou. Furioşi, oamenii au dărâmat barierele de control şi au răsturnat o maşină a poliţiei

Imagini dramatice arata cum unii dintre ei rastoarna un vehicul al politiei si darama barierele de control Covid. Aceasta actiune a avut loc in urma celui mai grav focar de Covid din Guangzhou de la inceputul pandemiei, scrie BBC .

Pe fondul unor cifre economice proaste, politica chineza de zero Covid este supusa unei presiuni enorme. Tensiunile au crescut in districtul Haizhu din oras, care se afla sub ordinul de a nu parasi localitatea.

In zona locuiesc multi muncitori mai saraci. Acestia s-au plans de faptul ca nu sunt platiti daca nu se pot prezenta la munca, de lipsa alimentelor si de cresterea vertiginoasa a preturilor in timp ce traiesc sub masurile de control Covid.

Timp de mai multe nopti, acestia s-au luptat cu functionarii de aplicare a masurilor de prevenire ale Covid, imbracati in alb, iar in noaptea de luni spre marti, furia a explodat brusc pe strazile din Guangzhou printr-un act de sfidare in masa.

Din nou, zvonurile au jucat un rol. S-au raspandit povesti conform carora companiile de testare falsifica rezultatele PCR pentru a creste in mod artificial numarul de infectii si pentru a face mai multi bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *