Cîţu, despre reducerea accizei la carburanţi: „Să luăm 3-4 miliarde lei de la buget și să-i dăm companiilor, ar fi greșit”

Cîţu, despre reducerea accizei la carburanţi: „Să luăm 3-4 miliarde lei de la buget și să-i dăm companiilor, ar fi greșit”

Președintele PNL, Florin Cîţu, a declarat în Parlament, după anunţul de marţi al ministrului Câciu, că impactul bugetar calculat ar fi la „3-4 miliarde de lei” și că măsura a fost gândită să fie în vigoare pentru o perioadă de trei luni, potrivit romania.europalibera.org.

„Scenariile pe care le prezintă Ministerul Finanțelor sunt optimiste, eu sper că nu sunt prezentate doar așa să mai împușcăm un iepure, să spun că facem această măsură, pentru că ea costă 3-4 miliarde de lei. 

N-aș vrea doar să luăm banii din buzunarul nostru, să-l trimitem în buzunarele companiilor”, a spus Cîțu.

El a adăugat că PNL susține măsura, chiar dacă nu există o garanție că prețul la pompă va scădea.

„Problema e că, dacă nu scade prețul la pompă, cineva ar trebui să răspundă pentru asta. Trei miliarde să-i luăm de la buget și să-i dăm companiilor, fără să răspundă nimeni, ar fi greșit. 

Să-și asume cineva această măsură și consecințele”, a punctat fostul premier.

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat, marţi, că liderii coaliției de guvernare au fost de acord cu propunerea sa de înjumătățire a accizei la combustibili.

Oficialul susţine că măsura va duce la scăderea prețului la carburanțil cu peste un leu.

„Vom avea discuții cu CE și marile companii distribuitoare pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil”, a declarat, marţi, ministrul Câciu.

„Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu”, a spus Adrian Câciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *