Fostul șef al Consiliului Județean Brașov Aristotel Căncescu, condamnat definitiv la 7 ani și 10 luni de închisoare pentru corupție

Fostul șef al Consiliului Județean Brașov Aristotel Căncescu, condamnat definitiv la 7 ani și 10 luni de închisoare pentru corupție

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi lider judeţean al PNL, Aristotel Căncescu, a fost condamnat definitiv la 7 ani şi 10 luni de închisoare, de Curtea de Apel Braşov, sentinţa fiind pronunţată marţi, 1 februarie.


Decizia Curţii de Apel Braşov vine după ce, în anul 2020, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov a primit o condamnare de 7 ani din partea Tribunalului Braşov, decizia fiind contestată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată în acest dosar pe 17 decembrie 2014, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie DNA – Serviciul Teritorial Braşov. El  a fost acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.

Ridicat de la domiciliu


Imediat după pronunţarea sentinţei, Aristotel Căncescu a fost dus la Penitenciarul Codlea. „La data de 01 februarie 2022, poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Râşnov au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Braşov pe numele unui bărbat în vârstă de 70 ani, din judeţul Braşov, prin care este condamnat la o pedeapsă de 7 ani şi 10 luni închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie. Bărbatul, care nu era urmărit naţional, a fost preluat şi urmează a fi depus în Penitenciarul Codlea”, a precizat marţi comisarul Alina Ivan, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov.


Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov a mai fost trimis în judecată de DNA, după 2013, în alte şase dosare de corupţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *