ANRE a amendat Electrica Furnizare și Gaz Vest în scandalul facturilor la energie și gaze

ANRE a amendat Electrica Furnizare și Gaz Vest în scandalul facturilor la energie și gaze

ANRE a aplicat primele amenzi în scandalul facturilor uriaşe la curent şi gaze, astfel că Electrica Furnizare şi Gaz Vest au fost sancţionate cu câte 200.000 de lei.

Potrivit ANRE, cele două companii au fost amendate pentru neaplicarea schemei de sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrica şi gaze naturale din luna noiembrie 2021.

ANRE a anunțat, vineri, că a finalizat parțial acțiunile de control demarate în data de 12.01.2022 la principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale. Astfel, au fost finalizate verificările privind îndeplinirea obligației de emitere de facturi care să cuprindă informații corecte, transparente, clare și complete referitoare la plafonarea prețului final al energiei electrice și al gazelor naturale precum și consumul facturat aferent perioadei de acordare a compensației.

“În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societățile ELECTRICA FURNIZARE și GAZ VEST, nu au aplicat clienților beneficiari schema de sprijin prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/2021, pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale, pentru luna noiembrie 2021, afectând astfel interesele economice ale clienților finali beneficiari ai schemei.

Pentru faptele săvârșite, societatea ELECTRICA FURNIZARE a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 200.000 lei, iar societatea GAZ VEST cu amendă contravențională în valoare de 200.000 lei”, a transmis ANRE.

Totodată, au fost dispuse măsuri pentru restabilirea legalităţii în sensul refacerii facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale din luna noiembrie 2021, cu aplicarea schemei de sprijin.

ANRE precizează că acțiunile de control la furnizorii de energie electrică și gaze naturale continuă, urmând ca, după finalizarea acestora, concluziile și eventualele sancțiuni și măsuri aplicate, să fie făcute publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *